Põlvamaa “Rohelisem märk” on toote või teenuse kvaliteedimärk, mida antakse 2009. aastast ja sellega märgistatakse piirkondlikku päritolu, kõrget kvaliteeti, looduslike materjalide kasutust ning keskkonnasõbralikku tootmist. Märgiga tähistatakse eelkõige toidukaupu ja mahetooteid, looduslikke ehitus- ja viimistlusmaterjale ning käsitööd, sest just need tooted kannavad kohalikku päritolu.

Uuteks märgikandjateks said Haameri Talu Lihapood OÜ, SA Maarja Küla ja Õlimeistrid OÜ. Korduvtaotleja MTÜ Aade esitas esmataotluse veebruaris, kus sai tunnustuse kohalikust puidust ja puidujääkidest valmistatud kaelaehetele.

Seekordne kvaliteedimärgis Põlvamaa Rohelisem märk anti välja 13 uuele tootele:

  • keraamiliste nõude sari “Jäälind” (SA Maarja Küla)
  • kadakast pliiatsihoidja “Pakuke” (SA Maarja Küla)
  •  vanu käsitöötraditsioone järgiv kedervars (MTÜ Aade)
  • klassikaline- ja talumehe sašlõkk; sealiha ürdi, sinepi-mädarõika- ja sidrunimaitselises marinaadis (Haameri Talu Lihapood OÜ )
  • värske sealiha lõiked (selja- ja kaelakarbonaad, välis- ja sisefilee, abaliha, praeliha, küljeliha, hakkliha, jalad, koodid, kondid, kamar, raguu, ribikont jne) (Haameri Talu Lihapood OÜ )
  • kanepiõli ja -jahu (Õlimeister OÜ)
  • hobuste söödamaterjalid – hobumaius ja kanepiseemneõli. (Õlimeister OÜ)

Põlvamaa Arenduskeskuse poolt alates 2009. aastast välja antavat märki kasutab praeguseks üle 60 Põlvamaa ettevõtte. Põlvamaa Rohelisema märgi kohta leiab rohkem infot kodulehelt www.polvamaine.ee.

Vaata pilte Maarja Küla toodetest allpool. Pildid tegi Tiia Kruus.